Naslovna Reportaže „Medijana za bebu više“ još jednom sve oduševila

„Medijana za bebu više“ još jednom sve oduševila

Gradska opština Medijana organizovala je još jednu akciju “Medijana za bebu više”, kojom želi da ukaže na značaj proširenja porodice i roditeljstva. Na manifestaciji koja je održana u Svetosavkom parku, učestvovali su najmlađi sugrađani opštine Medijana i uživali u raznim aktivnostima i dečijim igraonicama.

Plato u Svetosavskom parku oživeli su likovi Elze, Mikija, Pate, princeze Bel, Uspavane lepotice, leteli su baloni od sapunice i vodene lopte.

 “Cilj je da kroz igru i zabavu dođemo do zdrave porodice, kao stuba društva. I predsednik države Aleksandar Vučić je u svojoj politici kao prioritet zacrtao borbu protiv bele kuge i mi se pridružujemo toj strategiji. Smatramo da kao najveća niška gradska opština imamo to za obavezu i to opravdavamo iz dana u dan”, rekao predsednik najveće niške opštine Nebojša Kocić.

“Sa mališanima je ovde 16 animatora, na šest punktova se mališani takmiče, druže, prave frizure od pene, iscrtavaju lica. Ponosni smo na ovoliki odaziv roditelja i dece, i obećavamo da ćemo do kraja godine opet organizovati susrete sa njima dragim likovima iz crtanih i animiranih filmova i biti im uvek na raspolaganju”, dodao je Kocić.

Učesnicima događaja podeljene su i knjige- zbornik radova Festivala dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu, budući da je i ovo tradicionalno okupljanje kao i „Medijana za bebu više“ prošle godine izostalo zbog epidemiološke situacije izazvane usled Kovida – 19.

Roditelji koji su sa svojim mališanima prisustvovali manifestaciji, imali su samo reči hvale za organizaciju i igre u kojima su njihova deca mogla da učestvuju.

Anđela Mitić rekla je da su njeni sin i ćerka zaista uživali u događaju.

„Ćerki se najviše dopalo to što joj je princeza oslikala lice, a sin se takmičio u pogađanju mete balonima napunjenim vodom i oduševljen je. Podržavam ovakve akcije, trebalo bi da se organizuju i na drugim lokacijam u gradu“, izjavila je Mitić.

Na manifestaciji su podeljene i zlatne medalje bebama koje su se nadmetale u puzanju.

Desetomesečna Anika Stojanović bila je najbrža beba u puzanju, a na tabeli su se posle nje našle Darija Stanković, Andrej Stefanović, Danica Barac i Janko Stanković.

Opština Medijana ove godine je nabavila uniforme za 1.056 đaka prvaka, a u planu je do kraja meseca i organizacija „Medijana sport festa“ – sportskog takmičenja oko 1.000 učenika osnovnih i srednjih škola sa područja opštine.

Projekat „Za bebu više“ je sufinansiran iz budžeta Gradske opštine Medijana . Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

Exit mobile version