Naslovna VESTI Još jedna u nizu klupica za mlade mame

Još jedna u nizu klupica za mlade mame

Zahvaljujući saradnji Gradske opštine Medijana i kompanije „Rosa voda“ u Svetosavskom parku postavljena je još jedna klupa namenjena majkama koje doje svoje bebe.

Predsednik opštine Medijana Nebojša Kocić rekao je da postavljanje klupe predstavlja još jednu u nizu aktivnosti koje ta opština ima sa kompanijom „Rosa“.

„Pre toga smo imali dve velike zajedničke akcije. Prva je formiranje škole roditeljstva u Domu zdravlja. Tamo roditelji mogu da dobiju sve informacije, počev od trudnoće do nege deteta.

Postavili smo prošle godine 10 klupa na kojima mame mogu da prepovijaju svoje bebe i da ih doje. Takvim klupama „pokrivena“ je čitava opština Medijana. Planiramo postavljanje još nekoliko klupica i druge zajedničke aktivnosti sa „Rosom““, izjavio je Kocić.

On je podsetio da je opština Medijana, na petom mestu u Srbiji po rezultatima u realizaciji pronatalitetne politike.

Za svoje angažovanje u oblasti pronatalitetne politike, dodao je Kocić, opština Medijana dobila je nagradu „Ponosna kolevka“ Udruženja „Pet plus“.

„Za svaku treću bebu u porodici opština Medijana izdvaja 1.000 evra u dinarskoj protivvrednost, a sve prvorođene bebe dobijaju 10.000 dinara. Parovi koji ne mogu da postanu roditelji biološkim putem i moraju da idu na vantelesnu oplodnju, dobijaju od opštine po 200.000 dinara. Ove godine je pomoć za vantelesnu oplodnju dobilo 14 parova. Parove ne ne ograničavamo ni brojem pokušaja vantelesne oplodnje, niti time da taj postupak moraju da obave u Srbiji“, izjavio je Kocić.

Agnes Ivković, brend menadžer „Rosa vode“ je istakla da je ta kompanija 2010. godine pokrenula društveno odgovornu kampanju i do sada je realizovala tri veća projekta u saradnji sa Ministarstvom zdravlja.

„U okviru ovih projekata otvorili smo tri banke humanog mleka, 20 škola roditeljstva od kojih je jedna u Nišu. Postavili smo mnoge klupe za podršku dojenju kako bi stvorili bolje okruženje za boravak mama i beba na otvorenom. U okviru tog projekta smo opremili specijalizovane sobe za edukaciju i pomoć pri dojenju u okviru porodilišta u gradovima širom Srbije. Mi smo ove projekte realizovali uz pomoć čitave zajednice jer su nam pomogli da kupovinom „Rosa“ vode izdvojimo jedan dinar za ulaganje u realizaciju projekata“, kazala je Ivković.

Zbog izuzetne saradnje, opština Medijana poklonila je kompaniji „Rosa“ svoje najznačajnije priznanje – „Dukat Medijane“.

Projekat „Za bebu više“ je sufinansiran iz budžeta Gradske opštine Medijana . Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

Exit mobile version