Naslovna VESTI Omladinska razmena u okviru Erasmus+ projekta “Bag green – the New IN!”

Omladinska razmena u okviru Erasmus+ projekta “Bag green – the New IN!”

Udruženje AzBuki je realizivalo razmenu mladih u okviru Erasmus+ projekta “Bag green – the New IN!” koji kofinansira Evropska Unija u Nišu, u periodu od 20. do 28. avgusta 2022.

Razmena je ujedinila 30 mladih učesnika iz Srbije, Portugala, Hrvatske, Makedonije, Turske i Rumunije. Pored mladih, u razmeni su učestvovala 6 omladinska lidera, iz svake zemlje učesnice, kao i 2 voditelja i 6 lokalnih volontera iz Niša. Mladi koji se suočavaju sa manjim mogućnostima bili su jedna od glavnih ciljnih grupa projekta: to su mladi koji žive u ruralnim područjima, mladi koji se suočavaju sa kulturološkim razlikama, mladi ljudi sa lošim ekonomskim poreklom i koji žive u domaćinstvima samohranih roditelja.

 Glavna tema projekta je zaštita životne sredine sa akcentom na koncept smanjenja, ponovne upotrebe i recikliranja kao jednog rešenja ekoloških problema.

Pored svakodnevnih radionica, učesnici projekta su se upoznali sa radom kompanije za recikliranje E-reciklaža i učestvovali u događajima koji su uključivali mlade ljude iz lokalne zajednice. Realizovana je inkluzivna radionica sa mladima sa invaliditetom u školi Bubanj za šivenje torbi od starih majica, kao i akcija čišćenja nišavskog Keja, gde su bili uključeni i mladi iz lokalne zajednice. Na kraju projekta su predstavljeni onlajn kvizovi napravljeni na razmeni, koje su testirali mladi I imali priliku da nauče više o životnoj sredini. Edukativni video za šivenje torbi od starih majica možete pogledati na Youtube kanalu udruženja AzBuki.

(Kraj)

Exit mobile version