Mladi predlažu poslovne ideje na radionici „Kišobrana“

Udruženje mladih sa invaliditetom „Kišobran“ organizovaće sutra, 15. novembra završnu radionicu u okviru projekta „Informiš se, uposli se“

Pomenuti projekat ima za cilj edukaciju mladih i njihovo osnaživanje za pokretanje sopstvenog biznisa.

Radionica će biti prilika da mladi  koji su zainteresovani za pokretanje privatnog biznisa predlože svoje poslovne ideje, a ekonomski stručnjaci koji će voditi radionicu, ukazaće im na mogućnosti za realizaciju te ideje, ali i probleme sa kojima se mogu susreti u radu.

U okviru projekta „Infomiši se, uposli se“, Udruženje mladih sa invaliditetom organizovalo je tokom avgusta, septembra i oktobra, jednu teoretsku radionicu i tri radionice na terenu.

Na teoretskoj radionici učesnici radionice imali su priliku da nauče šta im je sve od dokumenata potrebno da bi registrovali sopstveno preduzeće ili radnju, koje korak moraju da preduzmu i koliko im je para potrebno da bi registrovali sopstveno preduzeće ili radnju.

Učesnici projekta su proteklih nedalja obišli jednu uspešnu porodičnu firmu, uspešnu radnju i poljoprivredno gazdinstvo i na konkretnim primerima saznali kako izgleda rad u privatnom sektoru.

Završna radionica projekta „Informiši se, uposli se“ biće održana u prostorijama Tržno-poslovnog centra „Kalča“ BI-42, sa početkom u 13,30 časova.

Projekat „Informiši se, uposli se“ finansira grad Niš, posredstvom Kancelarije za mlade.