Naslovna Uncategorized “Čepom do osmeha” – Nova kolica za Nataliju

“Čepom do osmeha” – Nova kolica za Nataliju

      

Petnaestogodišnja Natalija Bašović, učenica elektrotehničke škole “Mija Stanimirović” u Nišu, dobila je elektromotorna invalidska kolica uz pomoć kojih će moći samostalno da se kreće. To je poklon Udruženja “Čepom do osmeha” kojim će, kako kažu, Nataliji olakšatio svakodnevicu i pomoći joj, koliko je u njihovoj moći, da ostvari svoje snove i ciljeve.

“Biće mi lakše, jer ću moći sama da se krećem. Mogu da budem samostalnija” – rekla je Natalija, zahvaljujući donatorima na poklonu.

Ona je odlična učenica i planira da upiše Elektronski fakultet.

Natalijina majka Verica kaže da je do sada uvek morao da bude neko uz nju, jer ona ima poteškoća i sa motorikom, pa je neko morao da gura kolica. 

Donacija je vredna 260.000 dinara.

Od samog pokretanja akcije “Čepom do osmeha” uručeno je 47 pomagala, a Natalija je peto dete iz Niša koje je na ovaj način dobilo pomoć.

“U akciji “Čepom do osmeha”, koja postoji od 2012. godine ukupno je sakupljeno 350 tona plastičnih zatvarača. Za ova kolica je bilo potrebno deset tona čepova. Ranije nam je za tu količinu  trebalo jako puno vremena, ali kako je akcija na nivou cele Srbije, imamo mnogo postavljenih kutija, mnogo volontera I koordinatora I sve ide mnogo brže. Ovi zatvarači su sakupljeni za samo dva meseca” – rekla je predsednica Udruženja “Čepom do osmeha” Vanja Petković.

Kako je dodala, udruženje nastavlja sa radom, a ostalo je još sedmoro dece sa poslednjeg konkursa kojima će biti uručena pomagala.

Natalija boluje od teške neurološke bolesti, u toku je i akcija sakupljanja pomoći za njeno lečenje u inostranstvu, kojoj se priključila i škola koju pohađa. Preporučeni tretmani matičnim ćelijama koštaju po 20.000 evra svaki. Od iste bolesti boluje i Natalijina mlađa sestra.

“Naši učenici učestvuju u toj humanitarnoj akciji za Nataliju. Imaćemo i predstave, tokom februara će biti tri izvedbe predstave naših učenika “Lajanje na zvezde”. Pozvala bih sve ljude dobre volje da dođu na predstavu i tako pomognu Nataliji i njenim roditeljima” –  pomoćnik direktora škole “Mija Stanimirović” Olivera Radenković.

Exit mobile version