„Zagrli snažno“ na medjunarodni Dan dece obolele od raka

„Zagrli snažno“ na medjunarodni Dan dece obolele od raka

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka – NURDOR, tradicionalno će  15. februara na medjunarodni Dan dece obolele od raka organizovati skupove na trgovima, glavnim ulicama i šetalištima u više od 30 gradova širom Srbije.

U Nišu, manifestacija sa muzičkim programom biće organizovana na platou  kod „Kalče“ u Obrenovićevoj ulici, od 12 do 14 časova.

„Usled nestašice helijuma koji je neophodan u medicinske svrhe, ove kao i prošle godine nećemo puštati balone podrške. Tačno u 13 časova, pod sloganom „Zagrli snažno!“ simbolično će mladi izlečeni od raka poslati jedno srce i svi zajedno mnogo zagrljaja podrške za sve mališane koji se leče od raka“, poručili su iz NURDOR-a.

470x770mm

Osim u Nišu, tog dana, humanitarne akcije podrške NURDOR će organizovati i u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Čačku, Užicu, Subotici, Priboju, Knjaževcu, Smederevu, Zrenjaninu, Šapcu, Smederevskoj Palanci, Aranđelovcu, Ivanjici, Valjevu, Ubu, Rekovcu, Prijepolju, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Leskovcu, Vršcu, Pirotu, Vranju, Lebanu, Lazarevcu, Kruševcu, Prokuplju, Novom Pazaru, Boru, Gornjem Milanovcu i Vrnjačkoj Banji. 

NURDOR poziva sve gradjane da se pridruže ovoj akciji. Donacije prikupljene kroz obeležavanje 15. februara će takođe biti namenjene novoj Roditeljskoj kući, s obzirom da se radi o jednom od najvećih i najzahtevnijih projekata NURDOR-a od njegovog osnivanja. Nova kuća će trajno rešiti pitanje potreba za smeštajem za svu decu obolelu od raka i njihove porodice, koje su zbog lečenja primorane da duže vreme provedu u Beogradu.

  (Kraj)