Naslovna Zanimljivosti Korpice sa cvećem „recept“ za druženje i sreću obolelih od multiple skleroze

Korpice sa cvećem „recept“ za druženje i sreću obolelih od multiple skleroze

Udruženje obolelih od multiple skleroze će po tradiciji pripremiti i za ovaj Osmi mart brojne zanimljive ikebane i korpice sa cvećem.

Članice i članovi ovog udruženja uveliko pripremaju ikebane i korpice koje će ponuditi kupcima na prodaju, kao što to čine dugi niz godina, ali ne samo za Medjunarodni dan žena već i za Dan ljubavi, Novu godinu, etno sajmove i mnoge druge manifestacije.

Snežana Jeftić (56) koja od multiple skleroze boluje od svoje 26. godine izjavila je da joj dolasci u Udruženje mnogo znače, kako u periodu kada pripremaju proizvode za prodaju, tako i kada dolaze samo zbog druženja.

Snežana Jeftić

„Puno znači da čovek izadje iz kuće, da se druži sa ljudima, da ne bude zatvoren u kući. U udruženju imam brojne prijateljice i prijatelje, zajedno slavimo rodjendane, slavimo rodjenje dece, unuka. Kada pripremamo ikebane i korpice od suvog cveća činimo to uvek uz smeh, šalu i pesmu“, izjavila je Jeftić.

Valentina Milenković (48) kazala je da će članovi i članice Udruženja za predstojeći Osmi mart pripremiti više stotina ikebana i korpica sa cvećem, a toliko pripreme i drugim povodima.

Milenković je rekla da se Nišlijama dopadaju njihove rukotvorine i da ih rado kupuju.

„Novac koji zaradimo ovim putem koristimo za rad Udruženja. Zahvaljujući Udruženju obišli smo celu našu zemlju i išli na brojne manifestacije koje organizuju druga udruženja“, rekla je Milenković.

Predsednica Udruženja Olgica Pljevačić podsetila je da Udruženje obolelih od multiple skleroze postoji punih 25 godina.

Olgica Pljevačić

„Prošlog 25. avgusta obeležili smo 25 godina postojanja i slavu udruženja Veliku Gospojinu. Naše udruženje je jedno od najstarijih u Nišu i veoma je aktivno od kako su u Nišu formirane gradske opštine i najpre Komisija, a potom Savet za rad sa osoba sa invaliditetom“, izjavila je Pljevačić.

Ona je dodala da u Srbiji ima oko 9.000 obolelih od multiple skleroze, a na žalost  od te bolesti sada oboljevaju i deca, dok su ranije oboleli bili starosti od 30 do 40 godina.

          (Kraj)

Exit mobile version