Obuka za trenere plivanja osoba sa invaliditetom

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu zajedno sa partnerima iz Bugarske u okviru Interreg – IPA Programa prekogranične saradnje Bugarska – Srbija realizuje  projekat u okviru kojeg je obezbeđena besplatna praksa i profesionalno usavršavanje za 15 odabranih kandidata iz plivanja i fitnes treninga za osobe sa invaliditetom.

Projekat obuhvata teorijske i praktične časove plivanja, plivačkih tehnika, primene plivačkog treninga, funkcionalnog treninga i kardio fitnesa za osobe sa invaliditetom.

Svi zainteresovani koji žele da se prijave i učestvuju u obuci potrebno je da zadovolje dva kriterijuma – da su mlađi od 29 godina i da su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje duže od 12 meseci.

Početak obuke planiran je za sredinu marta ili početak aprila u zavisnosti od dogovora sa izabranim kandidatima. Planirano trajanje obuke je četiri meseca. Obuka će biti organizovana tri puta nedeljno po dva sata.

Po završetku obuke, svi kandidati dobijaju međunarodno priznat sertifikat.

Za više informacija pozvati na brojeve telefona 060/55-371-18 i 064/26-147-87 ili kontaktirati putem imejla ipafsfvnis@gmail.com.

Menadžer projekta čiji je pun naziv „Adaptivna fizička aktivnost i sport – mladi za mlade“ je Bojan Jorgić, a koordinator projekta Marko Aleksandrović.