Naslovna VESTI Donacija opreme niškoj Klinici za ginekologiju

Donacija opreme niškoj Klinici za ginekologiju

Zanavljaju se akušerski stolovi na klinici za ginekologiju, koji su stari i po 50 godina!
Niška Klinika za ginekologiju i akušerstvo dobila vrednu donaciju od Kompanije “Johnson Electric” – dva ginekološka stola za preglede, od kojih će jedan biti u radnoj ambulanti a drugi u ambulanti za sterilitet.

Na poklon su dobili i KTG aparat za praćenje beba u toku porođaja.

donacija za GAK Niš


„To je ono bez čega ne može ni jedno savremeno porodilište. Ovim podižemo uslove za naše pacijentkinje“ – rekao je rukovodilac Klinike za ginekologiju i akušerstvo dr Dejan Mitić.

Direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić kaže da smatra zdravstvenu zaštitu žena i dece najvažnijim segmentom rada UKC Niš.

„Moramo sistemski da se pripremimo za ozbiljne izazove koje smo imali i koje imamo. Imali smo situacije da smo morali da porađamo žene u intenzivnoj nezi, u isto vreme drugi porođaj krenuo je u crvenoj zoni Ginekološke klinike, a ono što se regularno dešava već ne može da čeka…Zbog toga smo zahvalni Kompaniji “Johnson Electric”. Nadam se da ćemo se još viđati, jer je to društveno odgovorna firma, to su prijatelji koji su došli sa punim rukama poklona“ –  rekao je Perišić.

Najavljuje da će se naredne godine puno raditi na popravljanju uslova na Klinici za ginekologiju, kao i da će oprema stizati preko Ministarstva zdravlja i kompanija i ljudi dobre volje.


Jedan ultrazvučni aparat je već stigao, sutra se očekuje i drugi, ali je potrebno nabaviti još opreme i uređaja neophodnih za zdravstvenu zaštitu žena i beba ali i za vantelesnu oplodnju. Na klinici se godišnje uradi oko 250 ciklusa vantelesnog oplođenja godišnje.Inače, od početka godine do danas u niškom porodilištu rođeno je 3.150 beba, što ovu godinu ne razlikuje od onih pre početka pandemije.

Exit mobile version