Lakši život OSI uz „Jedan laki kilometar“

Trotoari u užem centru Niša proteklih nedelja prilagodjeni su za kretanje slepih i slabovidih osoba i osoba u invalidskim kolicima, tako što su uklonjeni ivičnjaci na raskrsnicama i postavljena  taktilna polja nadomak pešačkih prelaza.

Gradski većnik Tijana Djordjević Ilić kazala je da su trotoari prilagodjeni za kretanje osoba sa invaliditetom u okviru prve faze projekta „Jedan laki kilometar“ za koju je iz budžeta grada Niša izdvojeno pet miliona dinara.

„U okviru prve faze pomenutog projekta obezbedili smo i pristupačnost Narodnom muzeju i Sinagogi postavljanjem metalnih rampi. Vrlo brzo ćemo imati priliku da krenemo i sa drugom fazom projekta kako bi osobama sa invaliditetom obezbedili pristupačnost i drugim objektima i ulicama u širem centru grada“, izjavila je Djordjević Ilić.

Prva faza projekta „Jedan laki kilometar“ trebalo je da bude završena prošle godine, ali je grad  imao problem da pronadje gradjevinsku firmu koja bi radove obavila.

Na dva javna poziva nije se javila nijedna firma koja bi se prihvatila posla, a kao razlozi su navedeni unapred ugovoreni poslovi i nedostatak radne snage.

             (Kraj)