Mladi iz niških sela u anketi o političkom aktivizmu

Udruženje „Ogledna bašta“ započelo je ovih dana anketiranje mladih koji žive u selima na području grada Niša sa ciljem utvrđivanja stepena njihovog političkog učešća i gradjanskog aktivizma.

Dejan Drašković iz Udruženja „Ogledna bašta“ rekao je da će se da se na osnovu odgovora dobijenih anketiranjem utvrditi predlog mera i aktivnosti kojima bi se uticalo na jačanje aktivizma mladih i razvila kultura učešća mladih u procesima donošenja odluka od značaja za lokalnu zajednicu.

„Anketiranje je anonimno, a njime će biti obuhvaćeno oko 200 mladih  koji imaju od 18 do 29 godina. Na području Gradske opštine Crveni krst biće anketirani mladi u selima Popovac, Trupale, Vrtište, Gornja Toponica i Trnava. Na području Palilule biće anketirani mladi koji žive u Lalincu, Čokotu, Medjurovu i Gabrovcu, dok će na području opštine Niška Banja biti anketirani mladi iz Ostrovice, Sićeva i Jelašnice. Sa područja opštine Pantelej anketom će biti obuhvaćeni mladi žitelji  Gornjeg i Donjeg Matejevac, Knez Seča i Malče“, izjavio je Drašković.

On je kazao da će anketiranje biti realizovano u okviru projekta  „Mladi za demokratiju“ koji  Evropske unija finansira kroz projekat “Mladi Balkana za Evropu” čiji je upravljač Fondacija Centar za demokratiju.

            (Kraj)