Bajkeri u odelima Deda Mraza odneli paketiće deci na onkologiji

Članovi Moto kluba „Road Gardijan“ iz Niša, obučeni u odela Deda Mraza i sa novogodišnjim ukrasima na motorima, odneli su danas paketiće deci koja se leče na hemato-onkološkom odeljenju Dečije interne klinike u tom gradu.

Kako posete klinikama nisu dozvoljene zbog epidemije korona virusa, dvadesetak bajkera je ostavilo paketiće u holu klinike, a deci su poželeli sve najbolje u Novoj godini tako što su ispod prozora njihovih bolesničkih soba rukama napravili srca i aplaudirali.

Sekretar kluba Dejan Mijalkov podsetio je da su i prethodne dve godine donosili paketiće deci oboleloj od hemato-onkoloških bolesti.

„To nam je postala tradicija. Iako je situacija ove godine bila malo teža oko nabavke, mi smo istrajali i doneli paketiće da ih malo oraspoložimo. Paketiće će dobiti 24 deteta koja se leče na hemato-onkološkom odeljenju“, izjavio je Mijalkov.

Dodao je da su članovi kluba osim paketića danas doneli na hemato-onkološko odeljenje aparat za bezkontaktnu dezifekciju ruku.

Načelnik tog odeljenja Gordana Kostić izjavila je da ima puno donatora koji žele da uruče paketiće ili neke druge poklone deci a da se ona posebno obraduju kad vide ljude u kostimima Deda Mraza.

Članovi Moto kluba „Road Gardijan“ iz Niša poklonili su danas i šezdesetak paketića osnovcima Specijalne škole „Carica Jelena“.