Nišlijka posao ekonomiste zamenila poslom frizera

Umesto za posao ekonomiste za koji se školovala, Nišlijka Ksenija Maslovarić (31) opredelila se za posao ženskog frizera i ta odluka pokazala se kao odlična.

Iza sebe već ima osam godina frizerskog staža, svoj salon i veliki broj mušterija.

Za posao frizera, kazala je Maslovarić, odlučila se sticajem okolnosti, kada je, još tokom studija, shvatila da joj posao u struci ne odgovara.

„Radom u struci shvatila sam da mi je potreban posao koji će biti dinamičniji, sa kojim ću biti ispunjenija i koji ću voleti. Odllučila sam da budem isključivo ženski frizer, jer zaista uživam u tome da ulepšavam žene, videći koliko su one srećne i zadovoljne kada im nešto uradim sa kosom“, izjavila je Maslovarić.

Odluka da nakon diplomiranja na Ekonomskom fakultetu u Nišu krene da se školuje za frizera za njenu porodicu i prijatelje predstavljala je veliko iznenandjenje, ali su je u potpunosti podržali.

„Očekivanja moje porodice su u vezi ekonomije bila su zaista velika jer sam bila neko ko je bio i dobar djak i odličan student. Medjutim, nisam htela odustati od toga, jer smatram da kada čovek radi ono što voli, da može da napreduje i da se dokazuje i da to zaista ima smisla“, rekla je Maslovarić.

Prema njenim rečima, nije bilo lako završiti Ekonomski fakultet, ali nije bilo lako ni postati ženski frizer.

Posao frizera, dodala je, možda se čini lak, ali nije, naročito sada kada se od frizera očekuje da bude u trendu i stalno se dodatno obučava.

„Možda je meni ekonomija pomogla da na posao frizera gledam malo drugačije, u tom smislu da želim da stalno napredujem, da se usavršavam i da radim na sebi. To daje zaista dobre rezultate za sada. Videćemo za ubuduće“, izjavila je Maslovarić.

Kazala je da ima dosta prijatelja koji su završili fakultet, ali ne rade jer ne mogu da pronadju posao u struci.

Mišljenja je da ljudi ne treba da stoje „u mestu“ već je potrebno da sebe pronadju u nekom drugom poslu, a kada im to podje za rukom, dodala je, uspeh je zagarantovan.

(Kraj)

Ovaj projekat je sufinansiran iz budžeta Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva